Liverpool legt druk weer bij Man City: Reds winnen op bezoek bij Newcastle

30-04-2022 15:27

Liverpool blijft de druk vol op Manchester City houden in de strijd om de titel in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp won met 0-1 op bezoek bij Newcastle United door een doelpunt van Naby Keïta.

Klopp wijzigde zijn elftal op vijf plaatsen ten opzichte van de Champions League-wedstrijd tegen Villarreal van woensdag. Joe Gomez, Joël Matip, James Milner, Keïta en Diogo Jota mochten aantreden, terwijl ze tegen Villarreal nog op de bank zaten. Divock Origi zat niet in de kern.

De vele wijzigingen hadden geen effect op het spel van The Reds, die na negentien minuten spelen op voorsprong kwamen. Keïta dribbelde door het strafschopgebied van Newcastle en wist keeper Martin Dúbravka in tweede instantie te passeren voor de 0-1. De Newcastle-spelers zagen in aanloop naar de treffer een overtreding van Milner, maar scheidsrechter Andre Marriner en de VAR vonden het niets.

Newcastle dacht vlak voor rust op gelijke hoogte te komen toen de bal achter Allison Becker in het doel lag, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft wist Liverpool de wedstrijd simpel te controleren en kreeg het een aantal uitstekende kansen om de voorsprong te vergroten, maar Dúbravka hield zijn doel een aantal keer knap schoon.

Een echt slotoffensief van de kant van Newcastle kwam er niet, waardoor Liverpool drie punten bij kan schrijven. Daarmee klimt het over Manchester City heen, maar The Citizens hebben een achterstand van twee punten, maar nog wel een wedstrijd tegoed.