'Dembélé in hoofdlijnen akkoord met PSG, langer Barça-verblijf niet uitgesloten'

'Dembélé in hoofdlijnen akkoord met PSG, langer Barça-verblijf niet uitgesloten'

30-04-2022 14:33

Paris Saint-Germain blijft in de race om Ousmane Dembélé na dit seizoen transfervrij over te nemen van FC Barcelona. De topclub uit Parijs en de Franse aanvaller zijn het in hoofdlijnen eens over een contract, maar een langer verblijf bij Barcelona is zeker niet uitgesloten.

Dat meldt het Franse RMC Sport. Dembélé werd aan het begin van dit jaar nog buiten de selectie van Barcelona gehouden, aangezien hij zijn contract niet wilde verlengen. Directeur Mateu Alemany vertelde hem zelfs dat hij de club moest verlaten in de winterse transferperiode. Dat gebeurde niet, waarna Xavi hem 'gewoon' weer opnam in de selectie. Dembélé behoort inmiddels tot de sleutelspelers van de Spaanse grootmacht.

Dembélé houdt zijn opties vooralsnog open. Hij wil eerst afwachten wie er volgend seizoen voor de groep staat bij PSG. De huidige trainer, Mauricio Pochettino, ligt onder vuur en staat naar alle waarschijnlijkheid niet meer voor de groep in het Parc des Princes na dit seizoen. Er zouden echter ook weer gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Dembélé en de clubleiding van Barcelona, waardoor een langer verblijf in Camp Nou niet uitgesloten is.