'Delcroix zou wederoptreden nog kunnen maken, maar Anderlecht neemt geen risico'

'Delcroix zou wederoptreden nog kunnen maken, maar Anderlecht neemt geen risico'

30-04-2022 11:46

RSC Anderlecht doet het in de kraker met Club Brugge meer dan waarschijnlijk met Lisandro Magallán en Wesley Hoedt als centraal duo achterin. Dat komt mede doordat Zeno Debast en Hannes Delcroix nog in de lappenmand liggen. Over beide verdedigers komt er nu een update naar buiten.

Het doorgaans goed geïnformeerde Anderlecht-online weet dat het seizoen van Debast sowieso voorbij is. De achttienjarige verdediger viel in aanloop naar de Play-Off uit met een voetblessure. Die houdt hem dus ook de komende weken nog aan de kant. Dat is best jammer, aangezien Debast in februari bezig leek aan de doorbraak. Het Brusselse jeugdproduct mocht toen vier keer op rij aantreden in de basiself en liet een puike indruk na.

Geen Debast meer dus in de Champions Play-Off, maar mogelijk kunnen de Anderlecht-fans zich wel nog verheugen op een terugkeer van Delcroix. Die andere doorstromer uit Neerpede heeft de trainingen inmiddels hervat. Voorlopig zijn speelminuten nog niet aan de orde, maar de medische staf van Anderlecht sluit niet uit dat dat aan het einde van de Play-Offs wél het geval is. Hoe dan ook is de club niet van plan om zijn terugkeer te forceren.