Marca: 'Haaland en Lewandowski te hoog gegrepen voor Barça, dus Lukaku in beeld'

Marca: 'Haaland en Lewandowski te hoog gegrepen voor Barça, dus Lukaku in beeld'

30-04-2022 10:15 Laatste update: 10:20
6

Hoewel er onder Xavi in bepaalde wedstrijden duidelijk een heropleving merkbaar is, blijft FC Barcelona op zoek naar dat topniveau van weleer. Het Catalaanse bestuur is ervan overtuigd dat een spits van wereldallure absoluut noodzakelijk is. Daardoor verschijnt Romelu Lukaku nu in het vizier, weliswaar als 'plan C'.

Het is het Spaanse Marca dat de Rode Duivel verbindt aan een mogelijke zomerse overstap naar Barça. De eerste keuze kan je hem nochtans bezwaarlijk noemen. Het huidige nummer drie uit La Liga onderzocht in eerste instantie de pistes van Erling Braut Haaland en Robert Lewandowski, twee topspitsen uit de Bundesliga. In het geval van Haaland strooit het prijskaartje echter roet in het eten. Door haar penibele financiële situatie kan Barça geen monstersommen meer op tafel leggen. De Noor lijkt dan ook voorbestemd voor Manchester City of Real Madrid.

Lewandowski dan maar? Ook daar zit er een kink in de kabel, weet Marca. Aangezien de Pool al wat ouder is, zou zijn transferbedrag wel degelijk meevallen. Bovendien loopt zijn contract nog maar een jaar door in München, waardoor Bayern ietwat in de verdrukking zit. De onderhandelingen over een verlenging wierpen voorlopig geen vruchten af. Toch wil Bayern haar uitblinker niet laten vertrekken komende zomer. Desnoods trekt hij medio 2023 gewoon transfervrij de Beierse deur achter zich dicht.

Plan C
En zo moet Barça dus opnieuw schakelen. Derde optie blijkt niemand minder dan Lukaku. De situatie van onze Belgische recordschutter is inmiddels genoegzaam bekend. Zijn overstap naar Chelsea FC is uitgedraaid op een nachtmerrie, waardoor een zomers vertrek een erg realistisch scenario is. In Barcelona liggen Lukaku's glansprestaties uit de Serie A nog vers in het geheugen.

Ook hier rijst echter de vraag van het prijskaartje. Chelsea legde afgelopen zomer nog zo'n 115 miljoen euro op tafel om Lukaku los te weken uit Milaan. Uiteraard willen The Blues zoveel mogelijk van die som recupereren. Of Barça daarvoor kan zorgen, is dus maar zeer de vraag. Waarschijnlijk zal er een speciale constructie op poten gezet moeten worden. Tot slot vraagt Marca zich af of de positie van Lukaku niet zal veranderen op Stamford Bridge, nu een overname in de lucht hangt.