Vrancken baalt: Die derde tegentreffer mag nooit vallen, echte beginnersfout

Vrancken baalt: "Die derde tegentreffer mag nooit vallen, echte beginnersfout"

30-04-2022 10:00 Laatste update: 10:20
2

In een rechtstreeks duel om de leidersplaats in de Europe Play-Off heeft KV Mechelen in het zand moeten bijten. Op bezoek bij KRC Genk had het op zo'n vijf minuten van het einde nochtans nog uitzicht op een gelijkspel, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind: 4-2. Daar baalde Wouter Vrancken behoorlijk van.

Op de persconferentie na de wedstrijd focuste de trainer van KV eerst en vooral op de positieve zaken. "In de eerste helft zagen we vooral goeie intenties, maar Genk dekte goed door. We pasten ons in de tweede helft aan en dat rendeerde", klonk het. In de kleedkamer had Vrancken voornamelijk gevraagd om meer energie en geloof op de mat te brengen. Dat lukte wonderwel.

In minuut 84 volgde dan ook de beloning, toen Rob Schoofs doelman Maarten Vandevoordt verraste in zijn korte hoek voor 2-2. Nadien ging het licht echter uit bij Malinwa, tot frustratie van Vrancken. "Die derde tegentreffer mag nooit vallen. Het was een echte beginnersfout, want de muur ging open", sneerde hij naar zijn manschappen.

Uiteindelijk bleef KV Mechelen dus met lege handen achter in een duel dat alle kanten uit kon. "Maar zelfs met die details in ons nadeel konden we beter doen. Dit verlies was niet nodig", droop Vrancken ontgoocheld af. De komende tien dagen zal KV de rug moeten rechten in het tweeluik met KAA Gent. Daar zal het de nodige punten moeten pakken om in de running te blijven voor een Europees ticket.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie