Broer Schreuder: 'Hij strijdt met Club voor de titel, wie weet wat er nog komt'

Broer Schreuder: 'Hij strijdt met Club voor de titel, wie weet wat er nog komt'

30 April - 08:18 Laatste update: 08:29
3

Dick Schreuder heeft PEC Zwolle weer op de rails weten te krijgen en staat met zijn ploeg op een zesde plaats wanneer je kijkt naar het aantal punten in dit kalenderjaar. Zijn broer Alfred maakt indruk bij Club Brugge en staat op de radar van Ajax als opvolger van Erik ten Hag.

"Alfred heeft een supermooie carrière", vertelt Dick aan De Telegraaf. "Bij FC Twente is hij geslachtofferd, maar als je naar de cijfers kijkt, dan heeft hij het daar helemaal niet zo slecht gedaan in een heel moeilijke periode. Daarna heeft hij zich geweldig terug geknokt. Assistent van Nagelsmann bij Hoffenheim, van Ten Hag bij Ajax en van Koeman bij Barcelona. We hebben samen bij Hoffenheim gezeten. En nu strijdt Alfred met Club Brugge voor de landstitel. En wie weet wat er nog komt."

Dick stapte dit seizoen in bij PEC, dat op dat moment stijf onderaan stond in de Eredivisie. "Veel mensen in mijn omgeving zeiden: waar begin je aan? Het is je eerste klus, blijf wachten. Maar wat had ik te willen? Ik heb er hard voor moeten werken om op mijn 50e mijn diploma te hebben. Ik wilde de kans niet laten lopen, want je weet niet of er nog één komt."

Spijt van zijn keuze heeft Schreuder nog geen moment gehad. PEC staat zestiende, met uitzicht op de veilige plaatsen. "Het moeilijke van onze huidige situatie is dat we van ver gekomen zijn, maar dat het ook nog alle kanten op kan. We kunnen er over een paar weken dramatisch voor staan, maar het kan ook nog helemaal goed komen. Het is knap wat we tot nu toe gedaan hebben, maar we willen er wel in blijven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie