‘Cercle Brugge hoopt Matondo te overtuigen, clubs liggen op de loer’

‘Cercle Brugge hoopt Matondo te overtuigen, clubs liggen op de loer’

29-04-2022 20:00 Laatste update: 03-05-2022 07:50
10

Bij Cercle Brugge blijft het angstvallig afwachten of Rabbi Matondo volgend seizoen nog voor de Vereniging zal uitkomen. De flankspeler is de grote revelatie bij Groen-Zwart en heeft zich dan ook stevig in de kijker gespeeld.

Bij Cercle Brugge is men alvast duidelijk, ze willen langer door met Matondo en hopen hem dan ook definitief van Schalke 04 te kunnen overnemen. "Ons plan met hem is alvast duidelijk: we zijn bereid om de aankoopoptie (die rond de drie miljoen euro zou bedragen, red.) te lichten", zegt technisch directeur Carlos L'Avina op de officiële kanalen van Cercle Brugge.

Dat betekent echter niet dat de Welshman ook zal blijven. Matondo zelf moet namelijk nog overtuigd worden om te blijven. "Rabbi kent ons voorstel, maar als Cercle zijnde zijn er ook limieten waar we niet om heen kunnen. Of hij zal blijven zal dus zijn beslissing zijn", klinkt het.

De 21-jarige Matondo kam dit seizoen 27 keer uit voor Cercle Brugge. Daarin was hij goed voor tien doelpunten en twee assists.

Update: Rabbi Matondo maakte dit seizoen veel indruk bij Cercle Brugge. De Schalke 04-huurling scoorde tien doelpunten en Cercle heeft een aankoopoptie van zo’n drie miljoen euro. Die wil Cercle ook lichten, maar Het Nieuwsblad meldt dat er verschillende clubs op de loer liggen en dat zijn salariseisen niet min zijn. Matondo wil met Wales naar het WK. De barragematchen zijn in juni tegen Oekraïne.