De Camargo is klaar voor nog één groot feestje met RWDM en stopt er dan mee

De Camargo is klaar voor nog één groot feestje met RWDM en stopt er dan mee

29-04-2022 21:40

Nog één wedstrijd en Igor De Camargo stopt ermee als profvoetballer. De voormalige Rode Duivel komt nog in actie met RWDM en hoopt de promotie te kunnen afdwingen met de Brusselse club. Het zou een mooi einde betekenen na een nog mooiere carrière.

Voor de 38-jarige De Camargo is de partij tegen RFC Seraingkomende zaterdag de laatste. Daarna voetbalt hij niet meer als prof. "Zowel fysiek als mentaal ben ik klaar om te stoppen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Na promotie met RWDM zou de cirkel rond zijn. Het wordt sowieso een emotioneel moment en de tranen zullen vloeien", geeft De Camargo aan.

De voormalige Rode Duivel blijft ook niet in België, maar keert terug naar geboorteland Brazilië. "Een belangrijke keuze op gezinsniveau", legt hij uit. "Mijn vrouw wil terug en mijn kinderen en hun grootouders krijgen de kans om hun band na al die tijd te versterken. Het is tijd voor een pauze."

Inmiddels is De Camargo ook al bezig met zijn carrière na het voetbal. Hij is eigenaar van een voedingssupplementenbedrijf en een vastgoedbedrijf in Brazilië. Daarnaast heeft hij ook een UEFA A-diploma en denkt hij al aan een terugkeer naar België. "Ik heb de ambitie om hier ooit T1 te worden", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s