Verlengende Vanderhaeghe voelt zich uitstekend aan zee: Nooit geheim gehouden

Verlengende Vanderhaeghe voelt zich uitstekend aan zee: "Nooit geheim gehouden"

29-04-2022 17:48

Yves Vanderhaeghe heeft de zekerheid dat hij als trainer van een club uit de Jupiler Pro League aan het nieuwe seizoen mag beginnen. Na enige tijd beraad heeft KV Oostende besloten om haar hoofdcoach een contractverlenging van twee jaar voor te schotelen. Die ondertekende dat maar wat graag.

Naar eigen zeggen hoefde Vanderhaeghe helemaal niet lang na te denken om langer aan boord te blijven bij De Kustboys. "Ik heb me altijd al goed gevoeld in Oostende, zowel vroeger als nu", verwijst de gewezen Rode Duivel op de clubwebsite naar zijn eerdere periode bij KVO, tussen 2015 en 2017. Toen was er van een Amerikaanse overnemer echter nog geen sprake.

Hoewel er inmiddels veel veranderd is in Oostende, is de liefde nimmer bekoeld. "Daar maakte ik nooit een geheim van en ik ben dan ook blij dat ik een vervolg kan breien aan mijn tweede periode hier", reageert Vanderhaeghe opgetogen. "De voorbije weken werkte ik al met het oog op volgend seizoen, zowel op als naast het veld. We moeten klaar zijn vanaf de eerste speeldag om zo een opwindend seizoen te kunnen doormaken."

Ongetwijfeld reiken de ambities van KVO verder dan wat ze het afgelopen seizoen op de mat konden toveren. De kustploeg beleefde een bijzonder stroeve jaargang, moest lange tijd achterom kijken en wierp het anker uiteindelijk op een magere twaalfde plek, met 37 punten op de teller.