Startende Lemajic komt stilaan boven water bij Gent: Mijn vertrouwen is gestegen

Startende Lemajic komt stilaan boven water bij Gent: "Mijn vertrouwen is gestegen"

29-04-2022 17:36
3

Bekerwinnaar KAA Gent zette de Europe Play-Off in met een valse noot. Tegen KRC Genk leverde het een matige pot af én verloor het in het ultieme slot nog ook: 0-1. Ook basiskracht Darko Lemajic slaagde er dus niet in om een (geldig) doelpunt op het scorebord te toveren. Toch voelt de Serviër zich meer en meer thuis in het elftal.

Afgelopen zondag vierde Lemajic pas zijn vijfde basisplek uit het lopende seizoen. Als invaller kreeg de boomlange centrumaanvaller wel al verschillende gelegenheden om zich te bewijzen, maar mede door enkele zure missers staat hij niet bepaald hoog aangeschreven bij de fans. Dat etiket wil hij graag van zich af schudden. "Mijn vertrouwen is gestegen", verzekerde Lemajic op zijn perspraatje. "Toch vind ik dat ik nog meer moet scoren en meer minuten moet maken. Ik moet elke kans grijpen die ik van de coach krijg."

Geen eenvoudigere manier voor een spits om zich in de harten van de eigen aanhang te spelen dan door doelpunten te scoren. In de Jupiler Pro League lukte Lemajic dat tot dusver nog maar twee keer. Tegen Genk leek daar een derde bij te komen, maar zijn openingstreffer werd afgekeurd voor off-side. "Volgens mij was het geen buitenspel. Ik zei zelfs tegen de scheidsrechter dat hij niet hoefde te gaan kijken, maar ze keurden mijn goal dan toch af. Jammer", analyseert hij die fase.

Dit weekend krijgt Gent de kans om zich te herpakken tegen Charleroi. Een opsteker van formaat is alvast dat Tarik Tissoudali er opnieuw bij is. Aangezien ook Laurent Depoitre in de lappenmand ligt, is wat kwaliteit in de voorhoede welkom. "Het is goed dat Tarik er opnieuw bij zal zijn", vindt Lemajic. "We zijn twee verschillende types en dat maakt ons complementair. Met hem erbij zijn we gevaarlijker. Uiteraard wil ik graag scoren, hoe dan ook."