Slot niet zeker dat Dessers kan blijven: Vier miljoen blijft hetzelfde bedrag

Slot niet zeker dat Dessers kan blijven: "Vier miljoen blijft hetzelfde bedrag"

29-04-2022 15:05
6

Hoewel Cyriel Dessers van grote waarde is voor Feyenoord, is het de vraag of hij volgend seizoen nog in De Kuip te bewonderen valt. Trainer Arne Slot geeft toe dat de Rotterdammers tegen het prijskaartje van de spits aanhikken.

Dessers wordt gehuurd van KRC Genk, met een optie tot koop van vier miljoen euro. Slot kreeg na het Conference League-duel met Olympique Marseille, waarin Dessers twee keer scoorde, de vraag of de aanvaller steeds goedkoper wordt. "Wel als je naar zijn prestaties kijkt", aldus de coach. "Als je naar onze financiële mogelijkheden kijkt, blijft vier miljoen hetzelfde bedrag."

"Daarom vind ik het ook zo knap dat we in een Europese halve finale staan", vervolgt Slot. "De laatste Nederlandse club die dat presteerde was Ajax. Maar die hadden toen heel veel geld uitgegeven. Wij hebben vorig jaar eigenlijk nog moeten bezuinigen. We verloren onze beste speler (Steven Berghuis, red.) en het geld dat er binnenkwam hebben we niet eens kunnen herinvesteren. Sterker nog: we moesten bezuinigen op de salarissen."

"Na het verhuren van Róbert Bozeník en twee andere spelers hadden we net genoeg geld om Dessers te huren bij Genk. De eerste gedachte was dat hij de rol als invaller goed zou kunnen vervullen en op een goede manier daarmee omgaat in de kleedkamer. Hij heeft als basisspeler veel waarde voor ons", besluit Slot.