'PAOK stapt naar de rechter na 'racistische uitspraken' van Griekse presentator'

'PAOK stapt naar de rechter na 'racistische uitspraken' van Griekse presentator'

29 april - 10:28
2

Griekenland is in rep en roer door uitspraken van Takis Tsoukalas, een bekende televisiepresentator. Na afloop van de halve finale in de Griekse beker tussen Olympiakos en PAOK beledigde hij de fans uit Thessaloniki.

Tsoukalas staat te boek als fervent aanhanger van Olympiakos en kon het duidelijk niet verkroppen dat PAOK in Piraeus van zijn ploeg wist te winnen. Na de wedstrijd vergaloppeerde hij zich op live televisie. "De fans van PAOK, dat zijn toch allemaal verraders", zo liet hij volgens de Griekse sportkrant Sport DNA optekenen. "Dat zijn Bulgaarse en Turkse zwijnen, verdomme."

Die uitspraken van Tsoukalas zijn volledig in het verkeerde keelgat geschoten bij PAOK, dat hem nu voor de rechter wil dagen. De club vindt dat 'waanideeën in de publieke opinie' een halt toegeroepen moeten worden en dat er racistische uitspraken zijn gedaan. Een officiële aanklacht wordt spoedig verwacht.

PAOK won op basis van uitdoelpunten van Olympiakos. In Toumba werd er met 0-0 gelijk gespeeld, waarna woensdagavond een 1-1 gelijkspel in het Giorgos Karaiskakis genoeg was om de finale te halen voor de zwartwitten uit Thessaloniki. In de eindstrijd zal PAOK het moeten opnemen tegen Panathinaikos, dat Lamia opzij zette in de andere halve finale.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie