Keane waarschuwt Ten Hag voor Ronaldo: 'Dit kan een probleem worden'

Keane waarschuwt Ten Hag voor Ronaldo: 'Dit kan een probleem worden'

29 April - 09:03
1

Clubicoon Roy Keane denkt dat Cristiano Ronaldo nog een rol kan spelen bij Manchester United onder Erik ten Hag. De voormalig middenvelder ziet wel een uitdaging voor de Nederlandse manager.

Ronaldo was donderdag weer eens belangrijk voor United door de 1-1 te maken in de topper tegen Chelsea. Het was zijn zeventiende Premier League-treffer van het seizoen. "Mensen bekritiseren hem snel om wat hij niet doet, zeker wat betreft het druk zetten, maar daar was hij nooit echt goed in. Hij is de beste in het moeilijkste gedeelte van het spel: de bal in het net leggen", reageert Keane bij Sky Sports. "Het was zijn enige kans van het duel..."

"Als je een speler in de selectie hebt die zoveel kan scoren, moet je hem gebruiken", vervolgt de voormalig United-aanvoerder, die daarin een moeilijkheid ziet voor Ten Hag. "Ronaldo wil elke week spelen en is alleen gelukkig als hij alles speelt. Dit kan een probleem worden voor de manager. Als Ten Hag bijvoorbeeld zegt dat hij hem gaat rouleren af en toe. Ronaldo zal niet willen blijven als hij niet alles speelt."

Volgens Keane zal Ten Hag dat goed moeten managen. Ook zal de huidig Ajax-trainer moeten accepteren dat de 37-jarige aanvaller niet veel druk zet. "Maar ik denk dat je Ronaldo nog in je ploeg kunt hebben, want andere spelers kunnen daarvoor zorgen. Éric Cantona en Ruud van Nistelrooy waren ook niet de beste in het heroveren van de bal, maar daar hadden we andere spelers voor."

Interim-manager Ralf Rangnick ging na het duel met Chelsea ook in op de toekomst van Ronaldo. De Portugese ster ligt nog één jaar vast, met de optie voor een extra seizoen. "Het is belangrijk om uit te vinden wat Ronaldo zelf wil", zegt de Duitser. "Maar dit is iets waar we over moeten praten, samen met Erik, het bestuur en ikzelf. Alleen hebben we nog geen tijd gehad om dit met Erik te bespreken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie