Duitse finale lonkt, Tielemans en Castagne met Leicester in balans tegen Roma

28-04-2022 22:52
1

De halve Conference League-finale is allesbehalve beslist: Leicester City en AS Roma hebben elkaar donderdagavond in balans gehouden in Engeland. In de Europa League lonkt een Duitse finale: RB Leipzig deed het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst pijn, Eintracht Frankfurt boekte een uitzege bij West Ham United.

Leicester City-AS Roma 1-1
Leicester City - met Timothy Castagne en Youri Tielemans in de basis - maakte het spel en kreeg de kansen, de Giallorossi lieten het gebeuren en loerden op hun moment. Dat diende zich na een kwartier spelen aan: Lorenzo Pellegrini schoot na een scherpe steekbal van Nicola Zalewski tussen de benen van keeper Kasper Schmeichel door. Roma koesterde lange tijd die 0-1 voorsprong, maar moest in de loop van de tweede helft alsnog een gelijkmaker toestaan. Ademola Lookman werkte de bal binnen, na sterk doorzetten van Harvey Barnes. Castagne viel na 21 minuten geblesseerd uit.

RB Leipzig-Rangers FC 1-0
Rangers verbaasde vriend en vijand al tegen Borussia Dortmund, Rode Ster Belgrado en Sporting Braga. In Leipzig was het 85 minuten lang op weg naar een bevredigend resultaat, maar Angeliño besliste anders. De back verraste doelman Allan McGregor, door een afgeslagen corner ineens op de slof te nemen: 1-0.

West Ham United-Eintracht Frankfurt 1-2
Eintracht Frankfurt werd na zijn triomftocht in Barcelona ook in Londen door een groot legioen gesteund. De meegereisde aanhang kon al na 48 seconden juichen, na een rake kopbal van Ansgar Knauff. Michail Antonio frommelde twintig minuten later de gelijkmaker voorbij Kevin Trapp, maar Die Adlerträger hadden alsnog het laatste woord. Dankzij een intikker van Daichi Kamada beginnen ze met een voorsprong aan de return in eigen huis, ook doordat Jarrod Bowen in extremis nog de lat raakte met een omhaal.