Oyen ziet droom werkelijkheid worden bij KRC Genk: Bailey was mijn idool

Oyen ziet droom werkelijkheid worden bij KRC Genk: "Bailey was mijn idool"

28-04-2022 16:15
10

KRC Genk kent een bijzonder moeilijk seizoen en moet nog stevig strijden voor Europees voetbal. Veel grote lichtpuntjes zijn er dan ook niet bij de Limburgers. Luca Oyen is er daar één van en die geniet zelf enorm van zijn periode bij Genk.

De nu negentienjarige middenvelder is bezig aan zijn grote doorbraak bij Genk en krijgt steeds meer speelminuten. Het is vooral Bernd Storck die in Oyen lijkt te geloven. "Ik heb in het begin van het seizoen een beetje geduld moeten uitoefenen", zegt Oyen in Het Belang van Limburg.

Oyen werd al snel een publiekslieveling bij Genk en geniet zelf met volle teugen van elke partij die hij op het veld staat. Zijn grote droom komt dan ook uit. "Je moet weten dat ik heel vaak ballenjongen ben geweest en altijd voor Tribune Zuid zat", geeft hij aan.

En daar kreeg hij één van zijn grote idolen aan het werk te zien. "Leon Bailey was een van mijn idolen, het was mijn droom om ooit zelf de eerste ploeg te halen. Dan begrijp je wel met welk gevoel ik het veld oploop", besluit Oyen. Inmiddels speelt zijn idool voor Aston Villa.

Oyen kwam dit seizoen 26 keer uit voor KRC Genk. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en vier assists.