Van Dijk wil 'grote dingen bereiken' met Liverpool: 'Hebben alleen de League Cup'

Van Dijk wil 'grote dingen bereiken' met Liverpool: 'Hebben alleen de League Cup'

28 april - 07:42
0

Virgil van Dijk is zeer tevreden met het optreden van Liverpool tegen Villarreal in de halve finale van de Champions League. De ploeg van manager Jürgen Klopp zette een grote stap richting Parijs door op Anfield met 2-0 van de Spanjaarden te winnen.

"We weten dat 2-0 een goede uitslag is", steekt Van Dijk van wal bij beIN Sports. "We hebben geen enkele kans weggegeven en de clean sheet is erg belangrijk. We speelden heel volwassen. Vooraf wisten we dat we moesten opletten voor de counter vanwege de snelheid die ze hebben met Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) en Samuel Chukwueze. Je moet dus gefocust zijn en goed georganiseerd staan. Dat deden we goed en ik denk dat we een goed resultaat hebben neergezet voor de return in Spanje volgende week, maar het is nog niet gespeeld."

Van Dijk wordt erop gewezen dat het meer dan een jaar geleden is dat Liverpool een duel met meer dan twee doelpunten verschil verloor. "Maar dat zegt helemaal niets. Dit is voetbal, alles kan gebeuren", benadrukt de Oranje-aanvoerder. "Ze hebben kwaliteiten, spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Ze misten nu Gerard Moreno, maar misschien is hij wel terug volgende week. Dat is een topaanvaller, die belangrijk is voor hen."

De teller van Liverpool staat nu op 43 overwinningen dit seizoen, een clubrecord. "We kunnen niet ontkennen dat we in een goede fase zitten, de club en de spelers. Ook als je kijkt hoe fit de selectie is. Het ziet er erg goed uit. Maar op dit moment hebben we alleen de League Cup nog maar. We willen grote dingen bereiken en beseffen dat we dat in ons hebben. We spelen niet om alleen mee te doen", aldus Van Dijk, die met The Reds nog in de race is voor de quadruple. "Voor het seizoen had niemand misschien verwacht dat we op dit moment nog in de race zouden zijn voor alle hoofdprijzen, maar we zijn er nog. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en vandaag was een heel belangrijke."

In de studio feliciteerde Ruud Gullit zijn landgenoot. "Eindelijk is Ruud een keertje positief over ons en over mij", grijnst de verdediger. Daarnaast vraagt Nigel de Jong of hij niet wat harder kan werken, want hij leek nauwelijks te zweten. "Haha, thanks Nigel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie