Saelemaekers en AC Milan kunnen titel ruiken na misser van Inter

Saelemaekers en AC Milan kunnen titel ruiken na misser van Inter

27-04-2022 22:18 Laatste update: 22:32

Internazionale heeft titelprolongatie niet meer in eigen handen. De regerend Serie A-kampioen had bij een zege in het inhaalduel met Bologna op plek één kunnen komen, maar moet aartsrivaal AC Milan voorrang verlenen in de slotfase van het seizoen. Inter verloor met 2-1 van Bologna.

Na drie minuten leek het nochtans een zorgeloze avond voor Inter te worden. Ivan Perisic (ex-Club Brugge) knalde al vroeg in de wedstrijd vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-1 binnen. Bologna, met Arthur Theate in de basis, rechtte echter de rug en moest na een klein half uur spelen de 1-1 van oude bekende Marko Arnautovic incasseren. De Oostenrijker knikte raak op aangeven van Musa Barrow.

Die gelijke stand was al een tegenvaller voor Inter, maar in de slotfase werd het nog erger. Reservekeeper Ionut Radu verslikte zich – met eerste keus Samir Handanovic op de bank – compleet in een terugspeelbal en Nicola Sansone gaf op de lijn het beslissende tikje: 2-1.

Inter heeft nu evenveel wedstrijden als koploper AC Milan gespeeld, staat twee punten achter en is bovendien qua onderling resultaat in het nadeel. De ploeg van Simone Inzaghi speelt nog tegen Empoli, Udinese, Cagliari en Sampdoria en moet hopen op averij van de buurman. Tussendoor wacht de bekerfinale tegen Juventus.

Overige uitslagen
Fiorentina-Udinese 0-4
Atalanta Bergamo-Torino 4-4