RWDM verwacht knalprestatie van afscheidnemende De Camargo: Hij zal 100% zijn

RWDM verwacht knalprestatie van afscheidnemende De Camargo: "Hij zal 100% zijn"

27-04-2022 18:06

De Champions en de Europe Play-Off moeten de Belgische voetbalfan de komende weken in vervoering brengen, maar komende zaterdag valt het doek al over een andere prangende strijd. Op het veld van RFC Seraing moet RWDM een 0-1-achterstand ophalen in de hoop om alsnog promotie naar de Jupiler Pro League af te dwingen. Het heilige vuur brandt in ieder geval nog steeds bij trainer Vincent Euvrard.

Afgelopen weekend kon RWDM geen al te fraaie uitgangspositie bemachtingen in het heenduel in het Edmond Machtensstadion. Wel integendeel, door het 0-1-verlies ligt Seraing nu op koers om een extra seizoentje aan boord te blijven bij de hoofdmacht. Toch zullen de Brusselaars nog hemel en aarde bewegen om het ticket uit de brand te slepen. "In de heenwedstrijd hebben we getoond dat we Seraing pijn kunnen doen. We staan maar één doelpunt achter, alles is nog mogelijk", liet Euvrard optekenen op zijn persconferentie.

Als de 40-jarige trainer zijn droomscenario mag schetsen, ziet dat er als volgt uit. "Een vroeg doelpunt zou ideaal zijn, zodat we hen van in het begin van de wedstrijd onder druk kunnen gezet", klinkt het. Al wordt de wedstrijd uiteraard over 90 minuten (of wie weet, nog meer) beslist. "We zullen slim moeten zijn en vooral vooruit durven te spelen, zoals we in elke wedstrijd doen", geeft Euvrard zijn elftal alvast wat raad mee.

Hoe het ook afloopt in Seraing, dé man in de kijker zal ontegensprekelijk Igor De Camargo zijn. Na een rijkgevulde loopbaan hangt de Brazilobelg na het promotieduel zijn schoenen aan de haak. Ja, ook als RWDM zich verzekert van een plaats op het hoogste niveau. "Het is de laatste match van zijn carrière. Hij zal 100 procent zijn", waarschuwt Euvrard zijn Luikse tegenstander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s