Soms zijn verkiezingen voorspelbaar: Butez al voor de vierde keer gelauwerd

Soms zijn verkiezingen voorspelbaar: Butez al voor de vierde keer gelauwerd

27-04-2022 17:32
3

Ondanks een verdienstelijke prestatie op Jan Breydel trapte Royal Antwerp FC haar campagne in de Champions Play-Off op gang met een 1-0-nederlaag bij Club Brugge. Een schot van Tajon Buchanan caprioleerde ongelukkig over een weerloze Jean Butez. Die kan zich nu echter optrekken aan de trofee voor 'Speler van de Maand'. Stilaan lijkt zijn prijzenkast toe aan uitbreiding ...

Via haar officiële kanalen laat Antwerp weten dat haar supporters Butez tot beste speler van april verkozen hebben. Aangezien de volgende speeldag pas op 1 mei geprogrammeerd staat, kon dat kleinood nu al uitgereikt worden. Dat de keuze op Butez gevallen is, kan je bezwaarlijk nog een verrassing noemen. Het is namelijk al de vierde keer dit seizoen dat de Fransman op die manier in de bloemetjes wordt gezet. Dat zegt ergens ook wel iets over het spelpeil van The Great Old, dat geregeld met kritiek krijgt af te rekenen.

Uiteraard doet die vaststelling niets af aan de verdiensten van Butez. Die speelt deze jaargang op een wolk, redde zijn ploeg al ettelijke keren en was ook in april weer in bloedvorm. Vooral bij de verplaatsing naar OH Leuven, een levensbelangrijke wedstrijd met het oog op kwalificatie voor de Champions Play-Off, had Antwerp haar ijzersterke doelman nodig. Aan Den Dreef pakte Butez uit met enkele doorslaggevende reddingen. Antwerp zal hem kunnen gebruiken om de komende weken een Europees ticket af te dwingen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie