Van de Beek lijkt nieuwe United-kans te krijgen: 'Hij kan het nu laten zien'

Van de Beek lijkt nieuwe United-kans te krijgen: 'Hij kan het nu laten zien'

27-04-2022 16:26
1

Donny van de Beek krijgt komend seizoen een nieuwe kans bij Manchester United, zo melden Engelse media. Dimitar Berbatov, voormalig spits van de Premier League-grootmacht, denkt dat de oud-Ajacied de grote winnaar wordt van de komst van manager Erik ten Hag.

Onder meer The Telegraph schrijft dat Van de Beek en Ten Hag herenigd zullen worden op Old Trafford. De 25-jarige middenvelder verruilde Ajax in de zomer van 2020 voor United, maar daar kwam hij nog niet uit de verf. In januari werd hij verhuurd aan Everton, al is dat mede door blessureleed ook nog geen succes. Toch hebben United en Ten Hag vertrouwen in hem.

Berbatov hoopt dat Van de Beek nu eindelijk een fatsoenlijke kans krijgt. "Hij kan nu eindelijk laten zien waartoe hij in staat is. Hij heeft met Ten Hag gewerkt bij Ajax, dat is positief. Om zo'n band te hebben is geweldig voor een speler. Laten we hopen dat hij zijn carrière nieuw leven kan inblazen", zegt de Bulgaar tegen Betfair

Volgens de oud-spits moet niet onderschat worden wat vertrouwen doet met een speler. "Voor een speler is de relatie met zijn manager zeer belangrijk. Van de Beek kent Ten Hag en vertrouwt hem. Hij zal vrij zijn om te ontdekken, kansen te wagen en fouten te maken en hij hoeft niet meteen te vrezen dat hij wordt gewisseld na een slechte pass. Dat vertrouwen en die vrijheid, dat is een geweldig gevoel, geloof mij."

Van de Beek kwam tot dusver tot zes Premier League-optredens voor Everton, waarvan vijf als basisspeler. Zijn contract bij United loopt nog door tot medio 2025.