Zulte, Standard en vijf andere clubs krijgen boetes: “Vroeg of laat brandwonden”

Zulte, Standard en vijf andere clubs krijgen boetes: “Vroeg of laat brandwonden”

27 april - 13:06 Laatste update: 13:08
6

Zulte Waregem en Standard Luik hebben boetes gekregen van het Disciplinair Comité na wangedrag van de supporters tijdens de 33e speeldag van de reguliere competitie.

De supporters staken tijdens de thuiswedstrijden van de clubs vuurwerk af in de tribunes. Zulte Waregem moet 4.000 euro ophoesten en Standard kreeg een boete van 3.000. Ook verschillende andere clubs kregen boetes: Cercle Brugge en Charleroi kregen 2.500 waarvan 1.000 euro met uitstel, RWDM (1.250 euro), Westerlo (1.500 euro waarvan 500 euro met uitstel) en Waasland-Beveren (100 euro).

Zulte Waregem-fans staken tijdens de match tegen STVV Bengaals vuurwerk en enkele rookpotten af. De club argumenteerde dat het onmogelijk was om vuurwerk uit het stadion te houden, maar daar wilde het Disciplinair Comité niets van weten: “Het is een vreselijke gedachte dat publiek het risico moet aanvaarden dat één van hen vroeg of laat brandwonden zou oplopen”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad. Standard kreeg dan weer een boete omdat de fans vijf Bengalen en vijf rookpotten afstaken tegen Union SG.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie