West Ham verbant Duitse fans in thuisvak: Ik schaam me voor voetbal

West Ham verbant Duitse fans in thuisvak: "Ik schaam me voor voetbal"

27 april - 11:32 Laatste update: 11:11
4

West Ham United gaat donderdag iedere Eintracht Frankfurt-fan in de thuisvakken het stadion uitzetten. The Hammers willen koste wat kost voorkomen dat de Duitse aanhang net als in Camp Nou tegen FC Barcelona de boventoon voeren in een uitduel. Bij Eintracht zijn ze woedend door dit besluit. 

In Catalonië waren 30.000 Eintracht-supporters aanwezig, terwijl er maar vijfduizend kaarten beschikbaar waren gesteld. West Ham heeft Eintracht drieduizend halve finale-tickets gegeven, maar Duitse fans zijn van plan om via supporters van de thuisclub aan kaarten te komen. West Ham zal iedere supporter die zijn kaart doorverkoopt, voor de rest van dit seizoen verbannen in het stadion. 

"Het is de grootst mogelijke onzin", stelt Eintracht-voorzitter Peter Fischer in gesprek met ZDF. "Ik schaam me voor voetbal dat we vandaag al worden bedreigd. Ze zeggen dat ze iedereen eruit schoppen die zich identificeert als fan van Frankfurt." Fischer verwacht niet dat de aanhang zich laat leiden door de restricties van West Ham. "Waar we in het verleden ook waren, in Milaan of in Rome, er waren altijd duizenden fans met ons mee. Dat is normaal voor ons geworden. Er zullen genoeg Frankfurters in Londen zijn. En die zullen ook proberen om van het stadion een thuiswedstrijd te maken."

Beide ploegen trappen donderdag om 21.00 uur af in het Londen Stadium. De wedstrijd staat onder leiding van Serdar Gözübüyük. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie