‘Bolingoli (ex-Club Brugge) vertrekt bij Celtic en is op zoek naar nieuwe club’

‘Bolingoli (ex-Club Brugge) vertrekt bij Celtic en is op zoek naar nieuwe club’

27-04-2022 11:16

Celtic FC heeft de voormalige wingback van Club Brugge verteld dat hij aan het einde van het seizoen vrij is om een nieuwe club te zoeken. Boli Bolingoli-Mbombo heeft een contract bij Celtic dat loopt tot de zomer van 2023. De club hoopt te vermijden dat Bolingoli transfervrij zou vertrekken. 

De Congolees-Belgische wingback is dit seizoen slechts twee keer in actie gekomen. Zijn laatste optreden was in oktober in een gewonnen wedstrijd tegen Motherwell. Bolingoli kwam in de zomer van 2019 van Club Brugge naar Celtic, maar heeft moeite gehad om voort te bouwen op een bemoedigende start van zijn carrière in Schotland.

Tijdens zijn eerste seizoen bij de club startte hij veertien competitiewedstrijden nadat hij in de tweede helft van het seizoen uit de gratie was geraakt. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Istanbul Basaksehir nadat hij opnieuw geen indruk had gemaakt op de trainer van Celtic, Neil Lennon.

Bolingoli heeft slechts 31 keer voor Celtic gespeeld, maar heeft wel twee Premiership titels op zijn naam staan. Een bron bij Celtic heeft Football Insider dus laten weten dat Bolingoli deze zomer kan vertrekken.