Danjuma (ex-Club Brugge): 'Kans om mij te laten zien tegen de wereldtop'

Danjuma (ex-Club Brugge): 'Kans om mij te laten zien tegen de wereldtop'

27-04-2022 09:02

Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) hoopt ook woensdag zijn stempel te drukken bij Villarreal tijdens de ontmoeting met Liverpool in de halve finales van de Champions League. De Nederlandse aanvaller kijkt in het bijzonder uit naar de krachtmeting met landgenoot Virgil van Dijk.

"Je wil altijd strijden op het hoogste niveau en je daar verbeteren", zegt Danjuma in gesprek met ESPN. "Spelen tegen Virgil is natuurlijk nog net even specialer, omdat hij natuurlijk ook mijn aanvoerder is bij het Nederlands elftal. En een betere verdediger dan Virgil vind je niet. Voor mij is dit een mooie kans om mezelf weer te laten zien tegen de beste spelers van de wereld. Ik wil mezelf bewijzen."

Danjuma was in tien Champions League-duels al goed voor zes doelpunten en één assist. "So far, so good. Mijn statistieken en wat ik heb laten zien tonen aan dat ik schade kan aanbrengen. Ik heb de kwaliteiten om mezelf met de beste spelers van de wereld te kunnen meten. Maar ik moet wel steeds blijven leveren. De eerste stap is jezelf bewijzen, de tweede stap is consistent blijven. Ik kijk ontzettend uit naar de strijd met iemand van het kaliber van Virgil."

Liverpool en Villarreal trappen woensdagavond om 21.00 uur af op Anfield.