'Karim is op dit moment de beste speler ter wereld, hij is zó goed'

'Karim is op dit moment de beste speler ter wereld, hij is zó goed'

27-04-2022 07:00
3

Kevin De Bruyne speelde geweldig tegen Real Madrid, maar voor Carlo Ancelotti is er geen twijfel: Karim Benzema is de beste speler ter wereld. De spits nam twee van de drie Real Madrid-goals voor zijn rekening en bevestigt zijn status als superspits, voor zover dat nog niet duidelijk was.

Menigeen vindt dat Benzema de Ballon d'Or moet winnen. Ancelotti: "Ik weet niet of hij die moet winnen, maar ik denk wel dat Karim op dit moment de beste speler is ter wereld. Er loopt geen speler rond die zoveel kwaliteit heeft en doelgericht is", zegt Ancelotti, die met gemengde gevoelens terugkijkt op de wedstrijd, maar wel realistisch blijft over de kansen voor het behalen van de finale.

"Het was van beide kanten een fantastische wedstrijd", zegt City-manager Pep Guardiola. "We zijn trots, maar het gaat om het behalen van de finale. Mijn complimenten voor Carlo's team, Real Madrid is zó goed. Het gevaar was constant daar. Ik vond onze manier van opbouwen wat wisselvallig. Zij hebben heel goed drukgezet. Als beide teams willen aanvallen, dan is voetbal een geweldig spektakel. Mijn complimenten voor Real Madrid."