Manchester City, De Bruyne en Real Madrid geven galashow weg: 4-3

Manchester City, De Bruyne en Real Madrid geven galashow weg: 4-3

26-04-2022 22:54
16

Manchester City heeft de beste papieren om zich over een week te plaatsen voor de Champions League-finale, hoewel dat allerminst zeker is. Een waar spektakelstuk tegen Real Madrid, met Kevin De Bruyne in een glansrol, eindigde in het voordeel van de ploeg van Pep Guardiola: op eigen veld werd Real Madrid met 4-3 verslagen. De return is over precies één week.

Real Madrid dreigde in de openingsfase volledig overklast te worden door Manchester City. De Bruyne gaf daar na één minuut spelen het startsein voor. De Rode Duivel verschalkte landgenoot Thibaut Courtois met een rake kopbal na precies 93 seconden. De Bruyne stond kort daarna aan de basis van de 2-0 van Gabriel Jesus, die zich losworstelde van zijn bewakers en Courtois in de verre hoek passeerde.

Tijd om bij te komen had Real Madrid niet. Manchester City won de slag keer op keer op het middenveld en had zich via De Bruyne, Jesus en Phil Foden zelfs naar 3-0 kunnen counteren. David Alaba deelde namens Real Madrid het eerste speldenprikje uit. Waar Real Madrid rijp leek voor de slacht en op alle fronten afgetroefd werd, kwam het na ruim een half uur terug in de wedstrijd via Karim Benzema: 2-1. 

De wedstrijd was in de eerste helft absoluut het aanzien waard, maar kwam pas echt los in de tweede helft. Kort na rust verprutste Man City twee uitgelezen mogelijkheden om de score al te verdubbelen. Riyad Mahrez raakte de paal en de rebound van Foden werd geblokt door verdedigers van Real Madrid, maar de 3-1 zou niet lang daarna volgen. Foden, kort daarvoor ongelukkig, scoorde alsnog met een kopbal.

Snel meer...