De Bruyne, heiland van Man City: knalprestatie beloond met 7e knock-out-goal

De Bruyne, heiland van Man City: knalprestatie beloond met 7e knock-out-goal

26 april - 22:40 Laatste update: 26 april - 22:40
9

Verbazen doet het niemand nog, maar ook tegen Real Madrid scheerde Kevin De Bruyne weer eindeloos hoge toppen. Vooral in de eerste helft overvleugde de Rode Duivel haast op zijn eentje de volledige middenstrook van De Koninklijke. Al na een dikke minuut plaatste hij een kers op de taart die dan nog in volle aanbouw was. Scoren op de grote afspraken is inmiddels dan ook een tweede natuur geworden voor KDB.

Om duimen en vingers bij af te likken, die eerste 45 minuten van De Bruyne. Zijn razendsnelle openingstreffer (zowaar met het hoofd) betekende de voorbode voor een monsterachtige prestatie. Vlijmscherpe passes, verschroeiende rushes en enkele doodeenvoudige passeerbewegingen, de draaischijf van Man City haalde het gehele arsenaal uit de kast. Toegegeven, daarbij werd hij ook geholpen door een bijzonder slap Real. De hoeveelheid ruimte die De Bruyne voor de pauze kreeg, was simpelweg hallucinant in een halve finale van de Champions League.

Uiteindelijk bleek De Bruyne ook op het scorebord doorslaggevend. Niet alleen met dat erg vroege doelpunt, zoals al eerder gezegd, maar ook bij de 2-0 was King Kev nadrukkelijk betrokken. Met een harde schuiver bediende hij Gabriel Jesus, die vervolgens van dichtbij mocht binnenschieten. Zo smukte De Bruyne zijn seizoensstatistieken nog wat verder op. In de Premier League zit hij aan elf doelpunten en zes assists, op het kampioenenbal staat de teller nu op twee en twee.

Groots op grootse momenten
Knappe cijfers zijn één zaak, maar die kunnen produceren in cruciale topduels, daar zit het verschil tussen de subtop en de wereldtop. Geen hoofdhaar wereldwijd dat er nog aan twijfelt dat De Bruyne tot die laatste categorie behoort. Een spraakmakender decor dan de Champions League bestaat er niet om die stelling te staven. De voorbije drie seizoenen in 's werelds beste clubcompetitie spreken boekdelen.

Sinds de campagne 2019-2020 zette De Bruyne zelf liefst zeven keer de netten bol in de knock-out-fase van de Champions League. Bovendien is hij erin geslaagd om die treffers mooi te verdelen: twee in de achtste finales, drie in de kwartfinales en (voorlopig) twee in de halve finales. Wanneer het écht om de knikkers gaat, haalt De Bruyne zijn smoking dus uit de kast. Tot op heden leverde dat het hyperambitieuze Man City echter nog geen Beker met de Grote Oren op. Brengt KDB daar dit jaar eindelijk verandering in? 

De knock-out-treffers van De Bruyne sinds 2020:
Real Madrid, achtste finales (2020)
Olympique Lyon, kwartfinales (2020)
Borussia Mönchengladbach, achtste finales (2021)

Borussia Dortmund, kwartfinales (2021)
Paris Saint-Germain, halve finales (2021)
Atlético Madrid, kwartfinales (2022)
Real Madrid, halve finales (2022)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie