Strijd om Ito barst los: 'Tweede Duitse club meldt zich'

Strijd om Ito barst los: 'Tweede Duitse club meldt zich'

26-04-2022 17:20 Laatste update: 26-04-2022 17:20
27

KRC Genk staat opnieuw voor een drukke transferzomer en kan heel wat belangrijke pionnen zien vertrekken. Paul Onuachu en Jhon Lucumi worden genoemd als meest waarschijnlijke vertrekkers, maar ook Junya Ito kan andere oorden opzoeken.

De Japanner is dit seizoen één van de weinige uitblinkers bij Genk en dat zijn ook de buitenlandse ploegen niet ontgaan. Na enkele mooie seizoenen kan Ito dan ook vertrekken uit Limburg en richting Duitsland verhuizen. Daar toont volgens Calciomercato Bayer Leverkusen interesse.

Voor de inmiddels 29-jarige Ito misschien wel de laatste kans om een absolute toptransfer te maken. Met acht doelpunten en achttien assists in 44 partijen dit seizoen was hij alweer een uitblinker en kan hij dat verzilveren met een mooie transfer richting Leverkusen, dat eerder ook al Leon Bailey weghaalde bij Genk.

De kans is echter klein dat Genk de Japanner zomaar zal laten gaan. Ito heeft nog een contract tot medio 2024 bij de club en blijft van onschatbare waarde voor de Limburgers. Volgend seizoen hoopt Genk ook een pak beter voor de dag te komen en daar moet Ito een belangrijke rol in spelen.

UPDATE: KRC Genk moet steeds meer vrezen voor een vertrek van Ito. Zo blijkt niet enkel Bayer Leverkusen, maar ook Borussia Mönchengladbach interesse tonen in de Japanner. Het lokale Rheinische Post meldt dat Ito één van de opties is om Marcus Thuram te vervangen bij de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie