Makelaar van Tissoudali: We beschouwen onderhandelingen met KAA Gent als mislukt

Makelaar van Tissoudali: "We beschouwen onderhandelingen met KAA Gent als mislukt"

26-04-2022 07:00 Laatste update: 10:27
23

Tarik Tissoudali was de afgelopen maanden een van de sensaties van de Jupiler Pro League. De speler en zijn makelaar zouden dat graag beloond zien met een beter contract. 'Alleen biedt KAA Gent onvoldoende en zijn daarom de gesprekken over een contractverlening gestrand', klinkt het nu bij kamp Tissoudali.

In februari van 2021 nam KAA Gent Tissoudali over van Beerschot. In het shirt van de Buffalo's toonde de Nederlandse Marokkaan sindsdien meermaals zijn klasse. Dit seizoen was hij in 47 duels goed voor 25 goals en 8 assists. Zijn acties en knappe statistieken brachten Tissoudali op heel wat verlanglijstjes.

Onder meer Valencia volgt de speler van nabij, maar volgens zijn makelaar Menno Groenveld van Pure Sportsmanagement zijn er nog Spaanse en Engelse club die Tissoudali in huis willen halen. Voor KAA Gent is een transfer momenteel evenwel onbespreekbaar, dat laat de makelaar weten aan Sportwereld.

Geen transfer is geen ramp
Dat een transfer voor Gent niet mogelijk is, vindt het kamp van Tissoudali geen ramp. De speler wil gerust blijven in de Ghelamco Arena, maar men verwacht wel een veel beter voorstel. Naar verluidt bood Gent eerst twintig procent meer. "Een flauw voorstel", aldus de makelaar. Daarmee zou Tissoudali in de middenmoot van de Gentse spelerskern blijven. "Het kan gewoon niet zijn dat je Tarik een 'average' contract aanbiedt, want hij is niet 'average', hij is een topspeler", stelt Groenveld.

De tweede aanbieding van Gent was blijkbaar ook onvoldoende. Dat heeft het kamp Tissoudali alvast laten weten aan het Gentse bestuur. "Gent sprak zelf van een ‘final offer’ en dus hebben wij per mail bevestigd dat wij de onderhandelingen als afgebroken en mislukt beschouwen.”

Transfervrij weg
Tissoudali ligt nog tot medio 2023 onder contract. Volgens zijn makelaar zal de speler zich tot laatste minuut van zijn contract blijven inzetten voor Gent. “Hij is graag in Gent en respecteert de fans enorm." Indien Gent en Tissoudali niet tot een akkoord komen kan de speler vanaf januari gaan praten met andere clubs en volgende zomer transfervrij Gent verlaten.