Juventus zit Mertens op de hielen na driepunter op bezoek bij Sassuolo

25-04-2022 22:46 Laatste update: 22:50

Juventus heeft op het laatste moment drie punten gepakt op bezoek bij Sassuolo. Door een doelpunt van Moise Kean vlak voor tijd won De Oude Dame met 1-2 en dat was voor Sassuolo een gigantische tik. De thuisploeg had recht op meer.

Juventus begon redelijk aan het duel, maar na ongeveer vijf minuten spelen nam Sassuolo het heft in handen. De thuisploeg creëerde een aantal goede kansen en kwam meer dan verdiend op voorsprong via Giacomo Raspadori. Zes minuten later was het echter alweer gelijk. Paulo Dybala werkte vanuit het niets de 1-1 tegen de touwen vlak voor rust.

In de tweede helft bleef Sassuolo de betere ploeg. Het kwam een aantal keer dreigend voor het doel, maar Juve-doelman Wojciech Szczesny bleek telkens een sta-in-de-weg. Vlak voor tijd sloeg Juventus toe via Moise Kean. Die schoot de bal door de benen van Sassuolo-keeper Andrea Consigli in het doel. Dit tot grote frustratie van de sluitpost, die de bal had kunnen keren.

Juventus doet goede zaken in de strijd om een Champions League-ticket. Het staat vierde, met acht punten voorsprong op nummer vijf AS Roma. Het komt ook op één punt van het SSC Napoli en Dries Mertens. Juventus telt zes punten verschil met AC Milan en zeven met leider Internazionale. Er zijn nog vier speeldagen te gaan in de Serie A.