Belgische fans maken het bont in Nederland: 'Hadden duidelijk andere intenties'

Belgische fans maken het bont in Nederland: 'Hadden duidelijk andere intenties'

25-04-2022 22:30 Laatste update: 22:50
1

Een groep Belgische fans heeft zich afgelopen weekend misdragen tijdens de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle. Volgens de club 'misdroegen de fans zich in het stadion en leidde dit buiten tot hevige confrontaties en vechtpartijen'.

In een statement op de clubwebsite biedt RKC zijn excuses aan voor het gedrag van de fans. 'Op verzoek en uitnodiging van een gedeelte van de RKC-fans was er een groep Belgische supporters in het stadion aanwezig om ons RKC in deze belangrijke wedstrijd extra te supporten. Al snel werd duidelijk dat zij andere intenties hadden, zich misdroegen in het stadion en leidde dit buiten tot hevige confrontaties en vechtpartijen', zo valt er te lezen.

'RKC betreurt het dat veel welwillende supporters angstige momenten hebben meegemaakt en hier getuige van waren. Het mag duidelijk zijn dat deze personen niets in het Mandemakers Stadion te zoeken hebben gehad', richt de club uit Waalwijk zich vervolgens op de aanwezige supporters. 'RKC Waalwijk biedt haar oprechte excuses aan voor deze ongeregeldheden en zal er alles aan doen om de daders te identificeren en straffen.'

Het resultaat was er afgelopen weekend niet voor RKC. De ploeg verloor met 0-2 van PEC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie