Spannende slotspeeldag in Eerste Amateur: Vier teams kunnen nog titel pakken

Spannende slotspeeldag in Eerste Amateur: Vier teams kunnen nog titel pakken

25-04-2022 21:15 Laatste update: 21:15
2

Terwijl RWDM en RFC Seraing er komend weekend alles aan zullen doen om volgend seizoen niet in 1B te spelen, zijn er op de laatste speeldag in derde klasse nog heel wat teams die zullen strijden voor promotie naar 1B.

Lange tijd zag het ernaar uit dat FC Dessel Sport (dat geen licentie voor 1B aanvroeg) zich zou kronen tot kampioen in Eerste Amateur, maar na een vormdip van Dessel ligt de titel op het derde niveau voor het grijpen. Het verschil tussen plaats 1 en plaats 6 bedraagt maar 2 punten. 

Royal Knokke FC en FC Liège delen de eerste plaats met 47 punten. Daarna volgen Olympic Charleroi en Patro Eisden met 46 punten. En op plaats vijf en zes vinden we Dessel Sport en Dender. Ondanks dat ze maar op twee punten van de eerste plaats staan, kunnen ze geen kampioen meer worden door het onderlinge duel van RFC Liège en Olympic Charleroi.

Knokke trekt op de laatste speeldag naar KSK Heist, dat achtste staat. Bij winst is Knokke zeker kampioen, zelfs wanneer FC Liège zijn match ook wint. Knokke heeft namelijk meer wedstrijden gewonnen. Als Knokke geen driepunter pakt, kan de titel gepakt worden op het veld van FC Liège, daar staat namelijk de kraker tussen FC Liège en Olympic Charleroi op het programma.

Dit is het speelschema van de top 4-ploegen:

FC Liège - Olympic Charleroi
Tienen - Patro Eisden
KSK Heist - Knokke