Van de progressie bij Anderlecht is ineens nog weinig te merken

"Van de progressie bij Anderlecht is ineens nog weinig te merken"

25-04-2022 11:45
42

Anderlecht heeft haar eerste match van de Play-Offs met 3-1 verloren van Union. Een terechte nederlaag, vindt ook Peter Vandenbempt. Anderlecht speelde net als in de bekerfinale ondermaats. 

"Anderlecht heeft op een onverklaarbare manier de rode loper uitgerold voor Union, door slecht en ongecontroleerd te verdedigen en door traag en stereotiep te voetballen", aldus Vandenbempt bij Sporza. "De reactie op die vroege achterstand was nog wel goed, 2-2 had zeker gekund en dan vertellen we vandaag misschien een ander verhaal. Maar dan begon het opnieuw hopeloos slecht aan de tweede helft en was het eigenlijk de hele tweede periode de grote leegte."

Anderlecht geeft het seizoen zo volledig uit handen. "Twee keer een enorme teleurstelling op één week, amper twee weken nadat in die wedstrijd tegen Charleroi alles op zijn plaats leek te vallen. Van de progressie van Anderlecht is ineens nog heel weinig te merken. Dat is schrikken, ook voor de bazen. Anderlecht kon in Play-Off 1 al 10 matchen op rij niet meer winnen. Dat zijn toch onthutsende cijfers voor een instituut als Anderlecht."

Na de match kwam eigenaar Marc Coucke al met een scherpe reactie op sociale media. Komende zondag zal het duidelijk een pak beter moeten tegen Club Brugge.