Marseille tankt vertrouwen in minuut 82, AC Milan wint dan weer diep in extra tijd

24-04-2022 22:46

lympique Marseille kan met een late overwinning toewerken naar de clash in de Conference League, waarin het in de halve finale uitkomt tegen Feyenoord. AC Milan heeft ondertussen diep in blessuretijd het initiatief in de Serie A-titelrace behouden.

Stade Reims-Olympique Marseille 0-1
Marseille liet vaste waarden als keeper Pau López, Pol Lirola, Duje Calela-Car, Gerson én sterspeler Dimitri Payet aan de kant in Reims. De bovengenoemde vier veldspelers mochten in de loop van de wedstrijd alsnog opdraven en de ploeg van Thomas Foket, Wout Faes (allebei basis) en invaller Maxime Busi ging in de slotfase alsnog voor de bijl. Gerson schoof acht minuten voor tijd de 0-1 voorbij doelman Predrag Rajkovic.

SS Lazio-AC Milan 1-2
Napoli had al de witte vlag moeten hijsen: de Serie A-titelrace gaat tussen de twee Milanese rivalen. Ciro Immobile scoorde vroeg in de eerste helft namens Lazio, Olivier Giroud deed dat vroeg in de tweede helft namens de gasten. Verder leken beide ploegen niet te komen, maar de van een blessure teruggekeerde Zlatan Ibrahimovic was meteen belangrijk: op aangeven van de Zweed werd Sandro Tonali in de blessuretijd alsnog de held van Milan, dat na 34 van de 38 speelrondes twee punten voor staat op stadgenoot Inter. De Nerazzurri hebben één wedstrijd minder gespeeld, maar Milan is dan weer in het voordeel qua onderling resultaat.