Meijer is klaar voor stap naar Club Brugge: Je moet je kansen pakken

Meijer is klaar voor stap naar Club Brugge: "Je moet je kansen pakken"

24-04-2022 18:45
1

Bjorn Meijer is nu al bezig aan zijn afscheidstournee in de Eredivisie, nu zijn transfer van FC Groningen naar Club Brugge bevestigd is. De linksback is pas dit kalenderjaar doorgebroken, maar vindt het zelf nog niet te vroeg voor de stap naar het Jan Breydelstadion.

Toen de eerste berichten naar buiten kwamen, stond Meijer opeens in het middelpunt van de belangstelling. De linksback kreeg zelfs vervelende reacties, maar heeft geprobeerd om het hoofd koel te houden. "Dat heeft in totaal misschien een maandje geduurd", laat hij na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo weten aan ESPN. "Mensen denken dat het mij heel veel bezig heeft gehouden, maar wat ik eerder ook heb gezegd: tijdens wedstrijden sta ik op het veld en denk ik er echt geen seconde aan. Dat is vandaag (zondag, red.) ook zo geweest en dat zal de komende weken ook zo zijn."

Dat de toptransfer te vroeg zou komen, bestrijdt de negentienjarige linksback. "Als het te vroeg zou vinden, dan had ik het niet gedaan. Als je kansen kan pakken, vind ik dat je die moet pakken. En je weet ook nooit hoe het gaat als je ergens langer blijft, het kan ook de andere kant op gaan. Dat is altijd pas achteraf dat je dat kunt zeggen, maar ik ben ervan overtuigd."

Meijer krijgt ook nog vragen over een mogelijke Ajax-move van Club Brugge-trainer Alfred Schreuder, die de beste papieren heeft om Erik ten Hag op te volgen in Amsterdam. De jonge verdediger laat zich echter niet uit de tent lokken. "Daar heb ik geen invloed op, daar ga ik me nu geen zorgen over maken. Weet ik echt helemaal niets van. Een scoop? Nee nee, niet bij mij..."