Martinez krijgt goed nieuws: uitblinker Openda weigert uitnodiging Marokko

Martinez krijgt goed nieuws: uitblinker Openda weigert uitnodiging Marokko

26-04-2022 14:30
3

Bij de Rode Duivels is het stilaan ook uitkijken naar de volgende generatie. Wie zal er in de toekomst voor onze nationale ploeg spelen? Loïs Openda is alvast een grote optie. De huidige sterkhouder bij de nationale beloften heeft Marokko alvast afgewezen.

De spits van Club Brugge, die wordt verhuurd aan Vitesse, werd geboren in ons land, maar kan ook voor Marokko en Congo uitkomen. Dat weet men ook in Marokko. Zo weet Foot Mercato dat bondscoach Vahid Halilodzic tevergeefs een poging deed om Openda te overtuigen voor het Noord-Afrikaanse land uit te komen.

Naar verluidt droomt Openda van een kans bij de Rode Duivels en hoopt hij binnenkort te mogen debuteren bij de nationale ploeg van België. Openda is alvast één van de namen die genoemd wordt als potentiële Rode Duivel.

Bij de nationale beloften is Openda één van de grote sterkhouders en recordhouder. Niemand wist ooit meer te scoren voor de nationale beloften. De 22-jarig spits zit na vijftien interlands aan twaalf doelpunten. Bij Vitesse was hij dit seizoen goed voor achttien doelpunten en vijf assists in 42 wedstrijden.