Inter doet goede zaak, Tottenham verliest punten tegen Brentford

23-04-2022 20:02 Laatste update: 21:10

Internazionale heeft een eenvoudige overwinning op AS Roma geboekt. Het AS Roma van José Mourinho werd simpel met 3-1 verslagen.

Inter begon voortvarend aan het duel. Het duurde alleen een halfuur tot de ban gebroken werd. En hoe: Dumfries kwam als een duveltje uit een doosje uit in de spits en begon aan een sprint tegen de Roma-defensie. De Oranje-international bleek sneller dan zijn opponenten en schoof de bal koelbloedig binnen. Tien minuten later tekende Marcelo Brozovic voor de tweede Inter-treffer met een knap schot in de winkelhaak.

Roma probeerde na rust terug te komen, maar het zat er niet in voor Mourinho en de zijnen. Het doelpunt van Lautaro Martínez was een toegift voor de aanwezige Inter-fans in het stadion. In de slotfase tekende Henrikh Mkhitaryan voor de eretreffer. Door de zege voeren I Nerazurri de druk op naaste belager AC Milan op. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat Inter één punt voor op de aartsrivaal.

Olympique Lyon-Montpellier 5-2
In een waar voetbalfestijn heeft Olympique Lyon overtuigend afgerekend met Montpellier. De ploeg van Jason Denayer (die niet in de selectie zat) moet alle zeilen bijzetten om Europees voetbal veilig te stellen en zaterdagmiddag is daarvoor een belangrijke horde genomen. L'OL leek met 2-0 te rusten, maar de opponent uit Zuid-Frankrijk sloeg in de blessuretijd van de eerste helft twee keer toe.

Na rust moet Lyon even bekomen van de harde tik. Op het uur begon Lyon weer te swingen. Via een dubbelslag van Houssem Aouar en Karl Toko Ekambi liepen de Fransen uit naar een 5-2 zege.

Brentford - Tottenham Hotspur 0-0
Voor Christian Eriksen was het een bijzondere wedstrijd. De Deense spelmaker speelde zeven jaar voor Tottenham Hotspur, maar hij deelde zijn oude club geen cadeautjes uit. Spurs had moeite om gevaarlijk te worden tegen Brentford. Met een kopbal op de lat was Ivan Toney zelfs dicht bij de 1-0 voor rust.

Ook na de pauze hielden The Bees vrij simpel stand, terwijl Harry Kane aan de andere kant zelfs een bal van de doellijn moest halen en Toney de lat raakte. Tottenham ontsnapte daarmee aan een nederlaag, maar Eriksen zat zijn oude liefde wel flink dwars. De formatie van manager Antonio Conte blijft steken op plek vijf, met een achterstand van twee punten op Arsenal.