Seraing zet eerste stap naar behoud na levensbelangrijke winst tegen RWDM

23-04-2022 20:25
2

RFC Seraing mag stiekem toch beginnen hopen op een nieuw seizoen in Eerste Klasse A. Op bezoek bij RWDM wist het in het heenduel een belangrijke overwinning te boeken. Beide ploegen kregen genoeg kansen op een pak doelpunten, maar het werd slechts 0-1.

In het levensbelangrijke duel tussen RWDM en RFC Seraing stonden de zenuwen strak gespannen. Het zorgde voor een lange studieronde waarin amper iets te noteren viel. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de bezoekers van Seraing wel beter in de partij en namen ze de bovenhand.

Seraing wist een handvol kansen bij elkaar te spelen en kon vooral rekenen op een sterke Mikautadze. Hij leek enkele keren dicht bij de voorsprong, maar kwam een even sterk keepende Defourny meermaals tegen.

We leken op weg naar een gelijkspel bij de rust, maar het was de steeds onvermijdelijke Mikautadze die de netten dan toch kon doen trillen. Met een knappe geplaatste trap wist hij Defourny toch de verschalken. De razende doelman had geen verhaal en ging na de treffer ook wild tekeer tegen de eigen defensie.

Aan het begin van de tweede helft probeerde RWDM toch een vuist te maken en ging het op zoek naar die gelijkmaker. Die kwam er ook bijna via het been van Seraing-verdediger Dabila, die zijn eigen doelman bijna wist te verschalken.

RWDM bleef zoeken en wist tot twee keer toe dat doelpunt bijna te vinden. Rommens schoot met een vrije trap tegen de paal, enkele seconden later deed Igor De Camargo het hem na via een omhaal. Geen doelpunt, wel veel hoop bij het publiek van RWDM.

De Brusselaars kregen kans na kans en verdienden zo stilaan die gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd leek Vorogovsky zijn sterke partij te bekronen met een kopbaldoelpunt. Zijn poging werd van de lijn gekeerd. Seraing gered. Ook de bezoekers kregen uiteindelijk nog enkele kansjes, maar Defourny hield het op 0-1. Geen al te beste uitslag voor RWDM, dat in Luik vol aan de bak moet tegen Seraing.