'Chelsea kan beloofd weeksalaris van 350 duizend euro niet aanbieden, Rüdiger weg'

'Chelsea kan beloofd weeksalaris van 350 duizend euro niet aanbieden, Rüdiger weg'

23-04-2022 15:12
1

Antonio Rüdiger heeft de knoop doorgehakt en is aan zijn laatste maanden als speler van Chelsea bezig, meldt The Athletic. Chelsea wilde alles uit de kast trekken om de 29-jarige Duitser binnenboord te houden, maar die inspanningen lijken tevergeefs.

Rüdiger kwam in 2017 over van AS Roma en verdient volgens The Athletic 107 duizend euro per week, een voor Chelsea-begrippen tamelijk bescheiden salaris. Ter vergelijking: ploeggenoot Romelu Lukaku staat voor ruim vier ton per week op de Londense loonlijst. Chelsea pakte uit met een sterk verbeterd contractaanbod van circa 350 duizend euro per week en Rüdiger was ook bereid om bij te tekenen. De oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaan de sancties voor eigenaar Roman Abramovich hebben verder onderhandelen echter onmogelijk gemaakt.

Waar de transfervrije Rüdiger zijn carrière voort gaat zetten, is een volgende vraag. De centrale verdediger is aan vrijwel alle grote clubs ter wereld gelinkt en heeft over een gebrek aan belangstelling in elk geval niets te klagen. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Real Madrid de beste papieren, maar Rüdiger neemt waarschijnlijk de tijd om na te denken.