Schreuder staat er prima op: Hij kan een goede opvolger van Ten Hag zijn

Schreuder staat er prima op: "Hij kan een goede opvolger van Ten Hag zijn"

23-04-2022 11:15
2

Lasse Schöne denkt dat Alfred Schreuder een goede vervanger zou zijn van Erik ten Hag bij Ajax. De huidige Club Brugge-coach stond eerder al als assistent op het trainingsveld in Amsterdam. Hij imponeerde Schöne. 

"Een geweldige veldtrainer, die heel eenvoudig tot de kern kwam. Tijdens trainingen en wedstrijden legde hij op een makkelijke manier uit wat hij graag wilde zien", vertelt de oud-Ajacied in gesprek met De Telegraaf. "Alfred had goede oefenstof, was dominant aanwezig en lag goed in de groep. Vooral omdat hij ook heel duidelijk was. Voor mij is dat de belangrijkste eigenschap voor een trainer."

Schreuder was eerder al hoofdcoach bij FC Twente en Hoffenheim en staat nu voor de groep bij Club Brugge. "En dan is hij assistent geweest bij grote trainers, zoals Ronald Koeman in Barcelona en Ten Hag bij Ajax. Daarnaast kent hij Ajax goed. Hij kan een goede opvolger zijn", sluit Schöne af.

Vrijdag kreeg Schreuder zelf de nodige vragen voor de wielen geschoven op zijn persconferentie in aanloop naar het openingsduel van de Champions Play-Off, tegen Royal Antwerp FC. Daarin hield de trainer zich echter op de oppervlakte. "De focus ligt op Club Brugge", klonk het.