Priske herinnert zich afstraffing op Club nog: Geen unforced errors aan de bal

Priske herinnert zich afstraffing op Club nog: "Geen unforced errors aan de bal"

23-04-2022 10:46
5

Ook Royal Antwerp FC heeft uiteraard haar ambities in de Champions Play-Off. Als nummer vier kan het enkel naar boven kijken, al belooft de openingsspeeldag een zware dobber te worden, met de verplaatsing naar Club Brugge. Brian Priske vindt dat echter niet noodzakelijk een tegenvaller.

Voor Antwerp is een bezoek aan Jan Breydel misschien wel de lastigste opdracht. Toch wil Priske daar niet over klagen. "Ik vind het goed", laat de trainer weten op de clubwebsite van The Great Old. "We gaan erheen om punten af te pakken en om dichter bij de top te komen. Ik heb er geen probleem mee dat we tegen Club Brugge moeten starten." 

Nochtans kreeg Antwerp in de reguliere competitie nog voetballes in Brugge. "4-1 was zeker niet leuk. De volledige 2de helft was onder niveau. Het eerste halfuur, waarin we 0-1 voorkwamen, was degelijk. Veel balbezit maar weinig kansen", herinnert Priske zich nog van die partij. De Deen hoopt vooral dat zijn elftal ditmaal onnodige fouten achterwege kan laten. "We mogen geen unforced errors maken aan de bal", beseft hij. De vele kwaliteit op het middenveld en op de flanken van Club zou daar anders gretig gebruik van maken, klinkt het nog.

Zichzelf ingraven op Jan Breydel is "zeker niet de bedoeling", aldus Priske, maar realiteitszin is wel geboden. "De wedstrijd tegen Club Brugge wordt anders dan Anderlecht en Union. We proberen natuurlijk de bal te hebben, maar het doel is ook niet dat we meer balbezit moeten hebben dan Brugge", licht hij al een tipje van de sluier op. Enkel het resultaat telt. Voor een gelijkspel zou Priske vooraf alvast niet per se tekenen, de ambitie blijft drie punten veroveren.