Deschacht: We gaan in één seizoen toch geen drie keer van Union verliezen?

Deschacht: "We gaan in één seizoen toch geen drie keer van Union verliezen?"

23-04-2022 10:00
3

RSC Anderlecht heeft zes dagen de tijd gekregen om de kopjes leeg te maken na de ontnuchtering op de Heizel. De beker is gaan vliegen, maar, wie weet, zit er nog een erg mooi verhaal in tijdens de Champions Play-Off. Oud-speler Olivier Deschacht ziet dan wel twee werkpunten voor paars-wit.

Eerst en vooral blikt de gewezen linksachter terug op de bekerfinale van afgelopen maandag. Daarin vertoonde Anderlecht een mentaal probleem volgens hem. "Ik zag een ploeg die niet wou tegen een ploeg die niet kon", vat Deschacht de eindstrijd samen bij Het Laatste Nieuws. Zijn ex-club stelde hem teleur. "Anderlecht wilde precies niet voluit gaan en Gent kon niet omdat de helft van hun ploeg na een uur niet meer vooruit geraakte."

Over het fysieke aspect wil Deschacht graag nog even doorbomen. "Hoe bestaat het?", vraagt hij zich openlijk af. "Dit is echt ontoelaatbaar. Nu begint de competitie, nu moet er gepiekt worden en ik heb de indruk dat niemand nog vooruit geraakt", betrekt hij ook Anderlecht in het debat. Zijn de tijden veranderd? "Ik heb het gevoel dat wij vroeger fitter waren en makkelijk 50 wedstrijden op een seizoen aankonden", wikt en weegt Deschacht zijn woorden.

Niets verbloemen
In aanloop naar de Champions Play-Off koos Vincent Kompany voor de zachte aanpak. Hij viel zijn spelers dan ook niet af na de ontgoocheling tegen Gent. Deschacht zou het zelf anders aanpakken. "Ik hoop dat Kompany deze week intern toch streng is geweest", klinkt het. Deschacht had Kompany liever horen zeggen dat zijn ploeg tekort was gekomen. "Het haalt niets uit om prestaties te verbloemen. Was het niet goed, zeg dat dan gewoon."

Gelukkig komt er voor Anderlecht snel een wedstrijd aan om alle ellende door te spoelen. Op het veld van Union Saint-Gilloise kan paars-wit zich een geweldige springplank bouwen met het oog op het vervolg van de Champions Play-Off. "We gaan in één seizoen toch geen drie keer van Union verliezen zeker? Dan kun je moeilijk zeggen dat Anderlecht dit seizoen een stap vooruit heeft gezet", zet Deschacht de boel alvast op scherp. Dat betekent niet dat hij geen respect heeft voor het werk van Kompany. Integendeel, op tactisch vlak zijn er stappen vooruit gezet. "Hij is naar een vaste ploeg geëvolueerd", besluit Deschacht.