'Avontuur in Verenigde Staten lonkt: Bale kan clubrecord D.C. United verbreken'

'Avontuur in Verenigde Staten lonkt: Bale kan clubrecord D.C. United verbreken'

23-04-2022 09:00

D.C. United probeert om Gareth Bale na het Europese seizoen naar de Major League Soccer te halen. De aanvaller wil naar een club waar hij minuten kan maken met het oog op het WK aan het einde van dit jaar.

D.C. United is van plan om Bale die kans te bieden, stelt The Washington Post. De gesprekken tussen de entourage van Bale en de club uit de Verenigde Staten zouden al een aantal maanden lopen. De afgelopen weken ondernam D.C. United een poging om van Bale de bestbetaalde speler in de clubhistorie te maken. Vooralsnog is Wayne Rooney met zijn ruim 4,6 miljoen euro per jaar de recordhouder bij de club.

Bale staat sinds 2013 onder contract bij Real Madrid, waar hij tot de grootverdieners behoort. In Madrid komt hij er echter nauwelijks aan te pas. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Tottenham Hotspur, terwijl hij dit seizoen slechts tot zeven wedstrijden in alle competities kwam.

Bale loopt na dit seizoen uit zijn contract en wil per se naar een club waar hij minuten kan maken richting het WK in Qatar. Of Wales mee gaat doen aan het eindtoernooi is nog even afwachten: eerst moet er in de finale van de play-offs afgerekend worden met Oekraïne of Schotland.