Lijdensweg van Van de Beek eindigt maar niet, nieuwe tegenslag bij Everton

Lijdensweg van Van de Beek eindigt maar niet, nieuwe tegenslag bij Everton

22-04-2022 20:50
1

Donny van de Beek moet de beladen Merseyside Derby aan zich voorbij laten gaan. De Nederlandse middenvelder heeft te veel last van een liesblessure en zal volgens manager Frank Lampard de komende dagen niet in actie komen.

Op een persconferentie liet Lampard weten dat Van de Beek de uitwedstrijd bij Liverpool van zondag hoe dan ook zal missen. Er zou sprake zijn van een lichte blessure aan de lies, maar wanneer de voormalig Ajacied terug kan keren in de wedstrijdselectie is niet bekend.

Dat Van de Beek niet mee kan doen tegen Liverpool is een gevoelige tik voor The Toffees. Op dit m oment staan de mannen van Lampard net boven de degradatiestreep, maar de voorsprong op Burnley is maar één puntje. Een resultaat tegen de rode rivaal, die nog meestrijdt om het kampioenschap, zou dus van levensbelang kunnen zijn.

Van de Beek kwam sinds zijn winterse overstap in zes wedstrijden in actie voor Everton. Na dit seizoen keert hij weer terug naar Manchester United, waar Erik ten Hag volgend jaar de scepter gaat zwaaien. Wellicht levert dat kansen op voor de Nijkerkervener.