Ruiz (ex-Gent) bezig aan laatste maanden: Mijn besluit staat vast

Ruiz (ex-Gent) bezig aan laatste maanden: "Mijn besluit staat vast"

22-04-2022 14:15 Laatste update: 14:19
2

Voor Bryan Ruiz zit het voetballen na 2022 erop. De Costa Ricaanse ex-speler heeft besloten om na het WK in Qatar zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen.

Ruiz heeft de knoop helemaal doorgehakt en de nu 36-jarige Costa Ricaan zal na het WK in Qatar zijn voetbalschoenen opbergen. Flink wat mensen uit zijn thuisland probeerden hem nog op andere gedachten te brengen, maar dat is niet gelukt. "Mijn besluit staat vast", spreekt hij duidelijke taal bij Nacion.

"Ik wil iedereen bedanken die graag willen dat ik doorga, maar het is mijn definitieve beslissing. Het is niet makkelijk. De beslissing is genomen en er is geen enkele weg meer terug. Ik wil mijn laatste maanden als profvoetballer op de best mogelijke manier besteden", geeft hij aan.

Voor Ruiz staan er nog enkele belangrijke maanden op het programma. "Ik hoop dat ik kan afsluiten met een goed WK in Qatar. Dat ik zoveel mogelijk kan spelen en het mooiste zou zijn als we wereldkampioen worden. Het zou een droom zijn als ik mijn carrière zo kan beëindigen", aldus Ruiz.

Ruiz kan alvast terugblikken op een bijzonder mooie carrière. Hij werd in 2006 door KAA Gent weggehaald uit Costa Rica en speelde drie seizoenen voor de Buffalo's. Daarna kwam hij nog uit voor FC Twente, Fulham, PSV, Sporting CP, Santos en zijn jeugdclub Alajuelense. Hij speelde ook 128 keer voor zijn land.