Kaya (KV Mechelen) stopt met voetballen: Het heeft krachten gekost

Kaya (KV Mechelen) stopt met voetballen: "Het heeft krachten gekost"

22-04-2022 09:30
3

Voor Onür Kaya zit het voetballen er bijna op. De 36-jarige voetballer van KV Mechelen is bezig aan zijn laatste weken. Daarna stopt hij ermee.

Dat kondigt Kaya aan in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Nog vier weken en dan zit het er helemaal op voor Kaya. "Dertig jaar voetbal, waarvan achttien als profvoetballer, heeft krachten gekost. Ook mentaal. Mijn keuze staat vast", geeft hij aan.

Kaya kan stoppen bij KV Mechelen. "Een prachtige club", oordeelt hij. "Anderzijds ga ik het ook missen. De ambiance hier is top. Ik heb in ploegen gezeten waar het saai was en je na de training zo snel mogelijk naar huis wilde. Hier is de sfeer fantastisch. Ik heb me geamuseerd bij Malinwa", aldus Kaya nog.

Wat Kaya na zijn carrière zal doen, weet hij nog niet helemaal. Eerst wil hij zich focussen op zijn ijssalon. Eén ding sluit hij wel uit: trainer worden. "Te veel stress. Dat zie ik niet zitten", besluit hij.

Kaya mag alvast terugblikken op een mooie carrière. De Brusselaars werd opgeleid bij RSC Anderlecht en Vitesse, waar hij uiteindelijk ook doorbrak. In 2010 keerde hij terug naar België en speelde hij uiteindelijk voor Sporting Charleroi, KSC Lokeren, Zulte Waregem en KV Mechelen. Hij won drie keer de Beker van België en werd één keer winnaar van de Proximus League.