'Topclubs gaan voor Theate, maar Bologna vraagt een monstersom'

'Topclubs gaan voor Theate, maar Bologna vraagt een monstersom'

22-04-2022 16:15
8

Arthur Theate is bezig aan een goed seizoen en is helemaal doorgebroken bij Bologna. De Rode Duivel heeft zich ook in de kijker gespeeld van flink wat clubs, al moeten zij diep in de buidel tasten om Theate ook aan te trekken.

Bologna is namelijk niet van plan om Theate zomaar te laten gaan en hoopt de hoofdprijs ook te kunnen vangen voor de verdediger. Volgens Sacha Tavolieri staat Bologna wel open voor een verkoop, maar wil het 25 miljoen euro ontvangen voor Theate. Onder andere AC Milan en Juventus tonen interesse in Theate, al is het nog maar de vraag of die ook bereid zijn om zoveel te betalen voor de Rode Duivel.

Als dat toch gebeurt, wordt Theate in één klap ook de duurste Belgische verdediger ooit. Dat record staat momenteel op naam van Thomas Vermaelen, die voor negentien miljoen euro Arsenal verliet voor FC Barcelona.

Bologna lijkt alvast stevig te gaan verdienen op Theate. Het haalde de verdediger afgelopen zomer voor zo'n vijf miljoen euro (een uitleenbeurt met koopplichting) weg bij KV Oostende. Bij Bologna heeft hij nog een contract tot medio 2023.