Terugkeer van Hanni? Ik heb mijn plaats bij het huidige Anderlecht

Terugkeer van Hanni? "Ik heb mijn plaats bij het huidige Anderlecht"

22-04-2022 09:00
12

Zien we Sofiane Hanni in de toekomst weer bij RSC Anderlecht spelen? De Algerijn denkt aan een terugkeer naar Europa en sluit ook niet uit dat dat bij paars-wit is.

De nu 31-jarige Hanni verliet RSC Anderlecht begin 2018 voor een avontuur in Rusland en trok naar Spartak Moskou. Amper anderhalf jaar later verliet hij de Russische club en begon hij aan zijn avontuur bij het Qatarese Al-Gharafa SC. Daar is hij één van de uitblinkers, maar heeft hij ook een aflopend contract.

Hanni kan komende zomer dus gratis op zoek naar een nieuwe club. Een terugkeer naar Anderlecht sluit hij niet uit. "Ik denk dat ik mijn plaats heb bij het huidige Anderlecht", vertelt Hanni in La Dernière Heure. "Ik ben dezelfde als vroeger en volgens mij is het team van nu niet beter dan het team dat ik in 2018 verliet."

Of het ook tot een overeenkomst met Anderlecht komt, is nog maar de vraag. Dit seizoen was Hanni één van de grote uitblinkers in Qatar en was hij bij Al Gharafa goed voor veertien doelpunten en tien assists in 33 partijen. Voor Anderlecht kwam hij 86 keer uit, met 23 doelpunten en 25 assists als resultaat.