'Juventus biedt Shakhtar Donetsk-aanvaller Neres mogelijke uitweg'

'Juventus biedt Shakhtar Donetsk-aanvaller Neres mogelijke uitweg'

22-04-2022 10:45

David Neres staat op de radar van Juventus. Dat meldt Gianluca Di Marzio, transferexpert van Sky Italia, donderdagavond. De Braziliaan zit op een dood spoor bij Shakhtar Donetsk.

Door de Russische invasie wordt er de komende tijd niet gevoetbald in Oekraïne. Neres ontvluchtte het land eind februari met zijn Braziliaanse teamgenoten en zit sindsdien thuis, in afwachting van nieuws. Juventus biedt hem mogelijk uitkomst. De oud-Ajacied staat in de belangstelling van de Oude Dame.

Spelers van clubs uit Oekraïne en Rusland mogen van de FIFA het seizoen elders afmaken, maar volgens Gianluca Di Marzio ziet Juventus in Neres vooral een versterking voor volgend seizoen. Het is onduidelijk in hoeverre de Braziliaan daar ook oren naar heeft.

Neres (25) verliet Ajax afgelopen winter voor naar verluidt twaalf miljoen euro. Hij speelde vijf jaar in Amsterdam en beleefde één van zijn hoogtepunten tegen Juventus, toen hij in 2019 tijdens de eerste kwartfinale van de Champions League voor de gelijkmaker tekende.

Volgens Di Marzio staan ook Ángel Di María (Paris Saint-Germain, na dit seizoen transfervrij) en Nicolò Zaniolo (uitblinker van AS Roma) op het verlanglijstje van Juventus.