'Anderlecht wil shoppen in 1B en gaat voor 29-jarige spits van SK Deinze'

'Anderlecht wil shoppen in 1B en gaat voor 29-jarige spits van SK Deinze'

22-04-2022 08:00
19

RSC Anderlecht is druk bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen en gaat op zoek naar versterkingen. Niet alleen voor 1A, maar ook voor de beloften in 1B. Daarvoor denkt het aan Lennart Mertens (29).

De aanvaller komt momenteel uit voor de tweedeklasser SK Deinze, maar kan volgens Het Nieuwsblad de overstap naar Anderlecht maken. De Brusselaars willen volgend seizoen ook overtuigen in Eerste Klasse B en denken daarvoor dan ook aan enkele ervaren versterkingen.

Eentje daarvan moet Mertens worden, die met zijn twaalf competitiedoelpunten tweede in de topschuttersstand staat. Bovendien heeft hij nog maar een contract tot het einde van volgend seizoen bij Deinze en belooft hij dus niet al te duur te zijn.

Het is echter nog maar de vraag of 'Anderlecht B' volgend seizoen ook een beroep mag doen op Mertens. Op dit moment mogen de beloftenteams in 1B wel twee oudere spelers opstellen die nog nooit voor de A-ploeg hebben gespeeld, maar daar zijn de profclubs in 1B tegen. Volgende week moet er meer duidelijkheid komen over de regels voor beloftenteams in 1B.